Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:229, Did:0, useCase: 3


3 pasaulē iecienītas tortes ar senu vēsturi

Redakcija
Redakcija

Tortei mūsdienās ir liela loma- bez tās neiztiek gandrīz neviens nozīmīgs svētku pasākums. Un pat nelielās saiešanās galdu bieži vien rotā torte. Tortes ir ļoti dažādas: vienas garšo praktiski visiem, citas tikai dažiem to cienītājiem. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar trīs tortēm, kas iekarojušas gandrīz vai visas pasaules atzinību.

TORTE ESTERHAZI

Šī torte ir ļoti populāra Vācijā, Austrijā un Ungārijā. Tās izcelsme nav zināma, taču pirmo reizi Esterhazi tika celta galdā ministra Antala Esterhazi dzimšanas dienā. Galvenā tās īpatnība ir no šokolādes glazūras veidots zirnekļu tīkls, kas rotā tortes virspusi.

Tortes recepti atradīsi šeit

TORTE NAPOLEONS

Šai tortei ir ļoti romantiska vēsture. Reiz Žozefīne pamanījusi, ka Napoleons kaut ko čukst ausī svešai dāmai un, protams, viņai tas nav paticis. Imperators reaģējis acumirklī, samelojot, ka stāstījis dāmai tortes recepti, kura sastāvdaļas izdomājis pats. Žozefīne nolēmusi pārbaudīt recepti un, visiem par lielu pārsteigumu, tai skaitā pašam Napoleonam, torte izdevusies brīnumgarda.

Tortes recepti atradīsi šeit

TORTE LINZER

Šīs tortes receptei ir jau vārāk kā 300 gadi. Tā tiek gatavota no mandeļu riekstu mīklas, džema un obligātā mīklas režģa tortes virspusē. Recepti izstrādājis bavāriešu konditors johans konrāds Fogels, kas tajā laikā dzīvoja Linzā. Viņa radītā torte tik ļoti iepatikās pilsētas iedzīvotājiem, ka viņi Johanu iecēla par goda pilsoni un nosauca viņa vārdā ielu pilsētā.

Tortes recepti atradīsi šeit

Šajā Apgādā Zvaigzne ABC izdotajā krājumā "500 kūkas un deserti" jūs atradīsiet daudzas iecienītu desertu receptes, kam piešķirta jauna vai negaidīta “odziņa”. Iespējams, šis 500 kūku un desertu krājums iekārdinās jūs izmēģināt vēl neiepazītus gardumus un iedvesmos pašiem radīt savas receptes!

Izmēģiniet:

• Visgardākie šokolādes desertus

• Siera kūkas, biskvītus, pudiņkūkas un karstos suflē

• Bezē un plaucētās mīklas desertus

• Saldētos desertus

• Cepumus, braunijus, minikūciņas

• Mīklā ceptus augļus, pankūkas un vafeles